Wednesday, March 23, 2011

sun.bathing



assalamualaikum!!

hari ni saya dan baby2 saya ke hawaii
saje for holiday
kan study week skarang =D


oke...mengarut
huuu
sebenarnya hari ni saya hantar baby2 saya pg sunbathing
*for real*


before cite pasal sunbathing
kite taaruf dlu oke


introducing
*drumroll*


My Babies ^_^



.siputih.


.berryberry.


.littleelmo. & .ziffy.


.felix.
*he's 7 this year!!da bole register standard one =D*


.elmo.



***

-sunbathing-

oke
skarang bole cite sal sunbathing pulak
actually, program ni program adhoc
memang xpnah plan pun
baby2 ni pun xpenah mention nk pg sunbathing

semuanye bermula pg td
ble saya bgn for subuh prayer
and my leg *both my legs* penuh dgn bintat2 mcm kne gigit nyamuk tu
tp bintat2 die diffuse and besar2
plus gatal sgt2

saya cool jela mule2
after shower, still gatal2 lg
saya pun g consult miss adibah
dia pun ckp,

"aku dlu pun penah kne jgk.tp xdiffuse cam kau pnye ni..pastu aku g klinik,doctor bg ubat spray..pastu jd putih..tp aku lpe mne aku ltk ubat tu..tp doctor tu pesan jgk suruh aku basuh cadar,baju sume dgn air panas..kau tryla"

so saya pun decide utk ikut idea miss adibah
saya cabut cadar and all
and rendam dlm air panas
pastu basuh cm biasa
dgn harapan whatever yg causing this to me - GONE!!

okay
back to the sunbathing pnye cite

since saya da rendam cadar,pillowcase and bolstercase dlm air panas
xfairla kalau org lain atas katil xkne jemur jgk
so, my babies end up on the hanging wire - sunbathing


disebabkan terlalu seronok,siap turn around utk proses tanning blakang pulak =D


after about 3 hours of sunbathing
*skin pun da ala2 santana lopez dlm glee*
saya pun bwk baby2 saya masuk blik

post-sunbathing
*see how happy they are*


itulah kisah sunbathing ala-ala setting CSI Miami hari ni






oh
kisah tambahan
rumah saya da dpt tombol pintu baru
brand Gucci lg oke!!





p/s : baby saya yg kecil *ziffy,berryberry & littleelmo* xjoin proses sunbathing sebab mereka terlalu kecil

kecil -> lebih tinggi luas permukaan/isipadu -> lebih tinggi luas permukaan yang terkena sinaran uv -> lebih tinggi radiasi -> lebih tinggi risiko utk dapat squamous cell carcinoma

*ini lagi satu teori saya selepas teori hujan dan ulser perut =D*

2 comments:

adibah zakaria said...

nadhira kejam!pembuli kanak2..report kt jabatan khidmat masyarakat..

syakey said...

haha
so cute....

;)