Tuesday, February 15, 2011

..salji di kuala lumpur..




bertenang ye semua
tajuk itu sekadar propaganda sahaja




dlm masa 1 mggu ni belakangan ni
ble bukak fb je mesti nmpk gmbar manusia bermain salji
sepcifically kawan2 saya di negara 4 musim yg kebetulan salji sedang turun

saya pun pandang langit
"bila la salji nk turun kt kuala lumpur ni"

huahuahua
merepek je sebenarnya
tp wonder jgk
ape org buat ek first time jmpe salji??
yela kn
xpernah nk merasa
setakat hujan lebat sampai banjir tu adalah kt malaysia oh tanah airku ni
*yg da merasa salji pendapat anda dialu2kn okeh*
**salji yg real je..kalau merasa salji kt genting tu xperlu sbb saya pun da rasa**

rase seronok tgk org main salji
kite kt sini nk main ujan mak marah
takut demam
so main ngan cahaya matahari jela
tp takut hitam pulak
macam-macam kerenah

manusia ni *specifically saya* kadang2 sxreti nk bersyukur
tapi ble fkir2 blik
bknnye xbersyukur
cuma curious je
dari zaman sekolah2 pasang impian nk main salji kt negara org
skali xde rezeki nk g blaja jauh2
dulu mesti sedih ble tgk gmbr kawan2 fly merata dunia
skarang ni da xde perasaan da
haha..seriously, itu bahagian kalian
rezeki saya di bumi malaysia ni
tuhan tahu ape yg terbaik utk kita wpun kita kadang2 xpuas hati dgn pilihan tuhan
kene belajar redha
*emosi la pulak suddenly :))*

mmmmmmmm
mungkin belum rezeki la kot nk merasa pgg salji tu
kalau da gian sgt, saya ade cadangan

"bole cuba duduk depan peti ais yg terbuka smbil mintk kwn taburkn ice blended atas kepala"



p/s : post merepek..maaf =D

9 comments:

Qi Wen 绮文 said...

i pun nk main salji yg betul!! haha XD

shazwani said...

naseb bek xde salji kt msia nie.. klu de kna beli baju tebal2 la pulak..
abis r duit jpa..
hahahaha

nadhira khairudin said...

qi wen : i suruh bf i bwk blik salji dlm botol since snowing kt sne n die plan nk blik..die ckp,"kalau cmtu kte main ujan je la nnti..cair da salji tu" ROTFL

wani : ala..time tu kte mintk jpa up kan biasiswa..bole x??

Hasan Suyat said...

Main salji takde lahh best sangat punn! Macam main ais kepal jer. Tapi, salji nih takde lahh sekeras ais kepal tuh. cume kalau letak batu kat dalam salji tuh, memang bengkak kepale lahh kalau kene. Hahaha

Salji nih time mula2 turun jer best. Pastu tak best. reason die sbb jalan jadi licin. Perjalanan menggunakan kaki yg boleh amik masa 10 minit sepatutnye boleh jadi sampai 20 minit. Kereta tersadai kat tepi jalan tak boleh drive. Esp kete mewah2. Train2 sume tak boleh jalan. Flight2 punn byk tertunda!

Yang bestnye, kalau dok umah kat atas bukit. Time nak pegi universiti, bawak sledge. Sledge dari atas bukit sampai ke universiti! Yeay! Kurang tenaga digunakann! Cewah =P

nadhira khairudin said...

hasan : wahhh..terima kasih atas penjelasan yang pnjang lebar itu..kire berbaloila duduk depan peti ais smbil tabur ice blended ats kepala??

bwk blik sebotol salji bole?

Azree yusof said...

nadhirah, apa khabar?? sihat?
teringin gak nk jawab post ni.. hahaha.

My housemate 1st time turun salji dia g keluar rumah pakai kain pelikat.. hahahaha.. so funny~

tp mmg btol la Hasan tu cakap, awal2 jer best.. xbest kalo dia start cair. dah la hitam, licin dan kasut kalau x waterproof, menangis la jawabnyer..

Tapi main2 baling2 tu best gak r.. cuma x pkai glove, tgn blh numb.. hurmmm.... tu jer kot..

waktu winter saya suka jalan negara yg x salji.. huhuhu~ sbb ada salji susah nk gerak, sejuk melampau2~

Dr@imi said...

nad..,kt nak comment jgk blh..haha.

kt 1st time jumpe salji masa darjah 4..ikut parents study abroad kat uk.masa first time jumpe tu.eksited sungguh la..nama pon bdk2 kan..haha.nak keluar cpt2..tpmak suruh pakai glove..but then keluar rumah..senyap2 bukak glove sbb x puas ati x dpt pegang dgn tangan.and ble pegang mmg sgt puas ati la sbb dpt rasa betul2 and see it melts away in your own hand..but at last..freeze numb la tangan tuh..and kena marah jgk dgn mak of cos..haha..
but still it was a very nice feeling;)

dan seronok winter bila blh buat snowmann..it is really not that easy and of coz if u can play slideee^.^ seronoknyeee..=D
tbe2 terasa nak pegi lg..hehe

nadhira khairudin said...

azree : sihat alhamdulillah..heee..eh salji itam eh ble da cair??amazing la pulak..tatau pun..igtkn cair mcm ais biasa tu je..

aimi : oke..pasni kte nk ajak faizah genggam slurpee 7e tu without glove =P

Azree yusof said...

ynag hitam tu, yang kotor dilenyek kereta~ huhu