Tuesday, February 15, 2011

.m.i.m.p.i.


org tua ckp,

"jgn tidur lepas asar, nnti bole gila"


sekarang ni
saya rase mungkin org tua da buat kajian sebelum statement tu keluar
sbb saya juga agak kurang betul skarang memikirkan mimpi pelik saya ketika tidur pkul 5 ptg td


-kisah dalam mimpi tersebut-

my younger brother, h.a.z.i.m was actually studying engineering in unisel and insyaallah akan fly to japan in 3 years time
so mimpi ni berlaku 5 tahun akan dtg when my brother was supposed to come home from japan
*finela..nothing weird about that pun*


weird thing no 1 :

rumah my family was located exactly outside pagar landasan KLIA tu

mmg mengarut
kalau sidai baju, mmg bole kering in 3 minutes sbb haba dari kapal terbang yang landing tepi rumah kitorg
and kitorg sume possibly pekak sebab bunyi enjin kapal terbang yang korg faham2 jela brape kuat

so in my dream
my brother nk blik la ni
and flight die akan sampai within minutes je
*senang kan..xpyh nk provide one whole day nk g jemput org kt KLIA ble rumah sblh landasan je*

then tbe2 my father ckp, "kakya nnti pg amik ajim ye"

weird thing no 2 :

saya telah memanjat pagar landasan tersebut dan masuk ke dalam kawasan KLIA itu

ini mmg super mengarut
super duper mengarut
as if xde org yg jaga kawasan tu and saya bole selamba badak je panjat pagar tu

so saya pun selamat masuk ke dalam kawasan KLIA
dan nak dijadikan cerita
kapal terbang yg membawa adik saya itu pun landing

weird thing no 3 :

saya naik atas kapal terbang tersebut melalui pintu kokpit

first of all saya confuse
pilot masuk kokpit gne pintu dr dlm plane kan??
ntahla kenapa
kapal terbang tu ade pintu kokpit khas
ala-ala kapal terbang lama2 yang amelia earhart bwk dlm night at the museum 2 tu

so saya pun naik and jumpa la adik saya
so salam2, peluk2 mesra
*yela kan..da lme xjmpe*
kitorg pun nk kuarla dr dlm kapal terbang tu utk balik rumah

punyala terkejut ble tempat yg saya panjat td da kne kawal ketat
mmg da xbole la nk panjat utk balik rumah
terpaksa la guna cara konvensional
my brother xpela
die ade passport
saya ni yang bermasalah =P

so terjadila adegan kejar-mengejar antara saya dgn pegawai kt airport tu

lari
lari
lari
lari


last-last



terjaga dari tidur
nasib baik sebab da xlarat nk lari da sbnrnye time tu

pusing kanan
pusing kiri
alhamdulillah
masih selamat di atas katil

tgk jam da pkul 545
solat asar xbuat lagi
saya pun duduk la sekejap
terlintas dalam hati
apasalla mimpi extreme mcm tu skali

*sigh*



p/s : elakkan tidur lepas asar..mimpi mengarut je nnti *wink*

4 comments:

zarifahbest said...

seriously..
hell-arious!

sizuka[Izzati] said...

HAHAHAHAHA.101% agree with zerp~!

Hasan Suyat said...

Hahahaha seram gileee mimpi. Mesti peluh2 habiss. Penat lari. Hahaha

nadhira khairudin said...

zerp : =D

zati : =D jgk

hasan : mnde yg seram nye...setakat kne kejar..xde adegan tembak menembak pun..tp mmg penatla lari wpun ble bgn xde peluh2..huaa