Thursday, January 19, 2012

tanda abah sayang :)


assalamualaikum

ini kisah malam tadi
tapi terlalu penat
jadi malam ini baru dikisahkan


alkisahnya
*mungkin ramai da tahu*
kakak saya yang pertama itu sudah bersalin
bermakna saya sudah bergelar aunty
tp bagi me"maintain"kan kemudaan
kami adik beradik telah sepakat utk tidak menggunakan gelaran aunty, makcik, tante atau yang sewaktu dgnnya
kami akan menggelarkan diri kami seperti berikut

kakme - AME
dira - AYA
ajim - JIMU (agaknyala..yg ni belum ade keputusan muktamad lg)
adik - AWA

dgn cara ini kami kekal muda :))


anyway
post ni bukan nk cerita pasal tu pun
kisahnya bermula apabila kakak leaking dekat office tanpa merasa sebarang contraction pain
so dia dgn cool nya telah memandu snowvy nya ke klinik di mana dia selalu check up
sekali buat VE, doktor ckp cervical os da bukak 3cm
OMO!!!
terus kene admit
then baru abg izhar dtg dgn honda dia

jadi terdapat 2 kereta yang ade dekat hospital dekat bangi tu
and obviously kakak da xbole drive dengan keadaannya sekarang
so abah hanya tinggal 1 option sahaja

membenarkan saya bawak balik snowvy ke ppukm, and later drive balik pilah hari jumaat :)

oh betapa gembira rasanya hati
dapat kepercayaan drpd abah
*wpun saya tau abah terpaksa sebenarnya*

so malam tadi
sebelum bertolak dr bangi lepas visit kaka and The Baby
abah berpesan, "kakya nanti ikut je blakang abah je tau! jgn nk potong2 pulak!!"

baik boss!!

so saya sebagai anak yang taat kepada kedua ibu bapa
saya pun ikut jela bontot benz abah tu
igtkan slow sgt la
skali bwk dkt 120k/hr
semput saya nk mengejar tau!!

and since kakak pnye touch n go da xde nilai
so instead of gne smart tag die
abah telah bertindak utk mengambil tiket tunai
supaya saya boleh kekal berada di belakang dia

part nak keluar highway dekat plaza tol sungei besi yang xboleh tahan
abah kat depan, tgh bayar tiket
saya chill je la kat belakang, tngu giliran
skali saya tgk abah tunjuk2 kt kete saya
apehal pulak ni
tp dlm kepala saya da boleh agak apa abah buat

then abah pun jalan slow2
*sebab nk tngu saya*
saya bergerak ke depan, turunkan tingkap
then saya tanye abang kt booth tu, "apesal bang?ayah saya da bayarkan ke"
skali abang tu jwb, "aah..pastu dia suruh amik duit balance ni buat belanja"

hahaha
kalau ikutkan hati, nk stop beberapa minit tergelak kt situ
tp memikirkan abah yang tgh drive slow tngu saya, saya jalan dlu then baru gelak sorg2

adoyai
sampai mcm tu skali
saya da agak da abah bayarkan
tp x expect pulak dpt duit belanja

hehehe
saya tau itu tanda abah sayang saya kan :)
*wpun sure da berkurang lepas ni sebab da ada The Baby*


the end

p/s : The Baby adalah merujuk kepada anak kakak saya yang masih belum diberi nama

5 comments:

zerpmiumiu said...

Congratulations to family Abah Din for the newborn baby!
*tibe excited

nadhira khairudin said...

apesal zerpmiumiu??haha..comel la pulak nama tu

Maryam said...

Haha comel betol abah dhira! :D
and seronoknyeeee ada newborn, congratz dah jadi aunty! opss

zerpmiumiu said...

hehehe.
perasan anak prada.
congratz again!

still looking forward to have my own niece,nephew :)

mishu said...
This comment has been removed by the author.